Авторський нагляд. Чи потрібна ця послуга замовнику?

послуга авторського нагляду

Супровід дизайн-проєкта

Ми багато часу приділяємо тому, щоб розповісти про основні етапи роботи, якими займаємось, особливості тієї або ж іншої складової кожного з процесів, починаючи з першої зустрічі, закінчуючи вже готовим дизайн-проєктом. Але ж на розробці саме проєкту майбутнього простору ремонтно-будівельні роботи не закінчуються. І тут замовника також можуть очікувати сюрпризи, адже не завжди легко і взагалі можливо без допомоги автора проєкту прослідкувати за виконанням ремонту навіть по всім тим інструкціям, які прописані у дизайн-проєкті. Саме тому ми рекомендуємо замовлення послуги авторського нагляду.

Що таке авторський нагляд?

Авторський нагляд - це така сукупність дій дизайнера або ж архітектора, яка допомагає відслідковувати кожний етап ремонту та відповідність його узгодженому дизайн-проєкту. Дизайнер постійно знаходиться на зв’язку з бригадою ремонтників та вирішує всі ті проблеми або ж питання, які можуть з’являтися. Звичайно, здається, що які ж питання можуть бути, коли все вже прописано в інструкції, але вони можуть з’явитися на будь-якому етапі: від неможливості знайти матеріали саме в тому кольорі, який запропонував дизайнер, до нерозуміння, як розмістити меблі або ж підібрати декор. 
Тож авторський нагляд - це процес, в якому дизайнер слідкує за тим, чи співпадає його ідея, концепція та взагалі повністю дизайн-проєкт з тим, що виконують в реальності.

Переваги замовлення авторського нагляду

Головна мета авторського нагляду в тому, щоб забезпечити точне виконання проєкту та досягти очікуваного результату. 

Ось кілька причин, чому варто замовити авторський нагляд за виконанням ремонтних робіт:

  1. Додержання дизайнерської концепції. Саме дизайнер може краще, ніж хто-небудь інший відслідкувати, наскільки правильно ремонтники та будівельники виконують ті інструкції, які були закладені у дизайн-проєкті та чи зберігається задумана атмосфера. 
  2. Контроль якості. Слідкування за тим, щоб були використані саме ті матеріали, які погоджено у проєкті, а роботи повинні виконуватися правильно. 
  3. Ви не витрачаєте час на те, щоб слідкувати за виконанням робіт, при цьому в будь-який момент маєте можливість отримати інформацію про те, на якому етапі знаходиться процес.
  4. Вирішення проблем, що можуть з’явитися. В процесі втілення в життя проєкту можуть виникати ситуації, що потребують змін матеріалів, кольорів, структур.Саме в таких випадках дизайнер вирішує ці проблеми, адже він найкраще розуміє ідею і варіанти безболісних змін. 
  5. Закупки матеріалів та зв’язок з постачальниками, ремонтниками. 

Чому варто замовити авторський нагляд 

Звичайно, той дизайн-проєкт, який ви отримуєте, містить всю інформацію, що необхідна для якісного ремонту та втілення у життя вашої мрії. Але треба розуміти, що навіть в такому випадку не у кожного знайдеться час, знання та можливість прослідкувати за процесом так, як це може зробити саме дизайнер. Він на кожному етапі бачить заздалегідь, що треба відкоригувати, що можна змінити або замінити, а що треба залишити тільки так, як прописано у проєктній документації. Дизайнер відповідає за додержання загальної концепції та закладеного бюджету, контролюючи всі моменти ремонтно-будівельних робіт.