3д дизайн інтер’єра. Студія Андрія Гординського

3д дизайн

Дизайн інтер’єра в 3d

Сучасне життя диктує свої правила та якісні зміни. Початок ремонту будь-якого приміщення - квартири, будинку або ж офісу, починається з обговорення ідеї. І навіть із найкращим дизайнером важливо мати можливість гарно візуалізувати те, яким буде ремонт майбутнього простору. Зробити це тільки за допомогою креслень, уяви, фантазії та словесних пояснень дуже складно. І переробити вже готовий ремонт значно складніше, ніж відкорегувати ще на стадії дизайн-проєкту. Саме тому дизайнери та архітектори використовують 3d дизайн, як одну зі складових при підготовці дизайн-проєкту інтер’єра.

3d дизайн інтер’єра

Дизайн-проєкт складається з кількох частин: це і креслення, і планіровочні рішення, і фотореалістична візуалізація, і авторський нагляд.

Про візуалізацію приміщення у форматі 3d розповімо детальніше.
Тож 3d дизайн - це створення тривимірної моделі простору за допомогою форми та кольору. Саме у такому форматі дизайнер може показати замовнику, як буде виглядати приміщення, поєднуватися кольори, меблі, декор та оснащення. Можна сказати, що замовник отримає майбутні фото свого приміщення ще до початку ремонтно-будівельних робіт. 

3d дизайн інтер’єра - це про “занурення” замовника у простір майбутнього житла або ж офіса і можливість стовідсотково досягти повного порозуміння між ним та дизайнером. Це той момент, коли є можливість з легкістю зрозуміти, що подобається, що - ні, що зручно, а що потребує змін. До речі, особливо важливим є цей момент у випадках, коли дизайнер розробляє окремі деталі інтер'єру під замовлення. Зробити коректування на цьому етапі достатньо легко і швидко. До речі, дизайн-проєкт у форматі фотовізуалізації спрощує і процес нагляду за роботою будівельників вже в момент ремонтних робіт. 

Переваги 3d візуалізації дизайн-проєктів

  • економія часу;

  • економія бюджету;

  • можливість побачити майбутній простір ще до початку закупівлі матеріалів;

  • оперативне внесення необхідних змін до дизайн-проєкту;

  • створення реалістичного зображення. 

Дизайн інтер’єра 3d: як не розчаруватися

Навіть у тих ситуаціях, коли є узгоджена фотовізуалізація, можливі деякі неспівпадіння у моменті: дійсність - реальність. Причин в такому випадку декілька. 

  • Не співпадає кольоропередача.  На жаль, навіть найкращий монітор компьютера або ж телефона не завжди передає відтінки такими, якими вони є в реальності. 
  • Інший декор. Так, коли візуалізатор малює картинку вашого майбутнього простору, він, зазвичай, додає деталі: картини, серветки на столі, якісь можливі баночки з косметикою у ванній кімнаті та посуд у кухні. Але в дійсності ці деталі декору будуть вашими. Тому з першого погляду буде здаватися, що щось не так, чогось не вистачає.
  • Підбір інших деталей інтер'єру. У випадках, коли скорочено бюджет або ж строки ремонтних робіт, дизайнер може підібрати матеріали з того, що є в наявності на даний момент та підходить під ваші критерії. 

Все це - робочі моменти, яких не має сенсу лякатися. В будь-якому випадку, 3d візуалізація дизайн-проєкта - це можливість замовника не чекати, наскільки співпадає омріяне з отриманим, а чітко знати, що ви отримаєте саме те, про що домовлялись з дизайнером

3d дизайн-проєкт - основні моменти:

  • підготуйте максимально точний та повний бріф (технічне завдання) ще до моменту зустрічі з дизайнером;
  • наголошуйте на важливих та принципових моментах для вас у ремонті ще при обговоренні майбутнього ремонту з дизайнером;
  • чекайте проходження всіх основних моментів при підготовці дизайн-проєкту: спочатку креслення, технічні моменти, а вже потім - 3d візуалізація.