Мій дім - моя фортеця, або як відчувати себе комфортно у власній оселі

дизайн інтер'єра Васту

Напевно, кожен мріє не тільки мати свій дім, а ще й відчувати в ньому себе максимально комфортно та гармонійно. І от бувають такі ситуації, коли і квартира або ж будинок подобаються, і кольорова гама інтер’єру відповідає побажанням замовника, і меблі зручні, і навіть вид за вікнами красивий, а відчуття відпочинку вдома немає, часом навіть повертатися додому не дуже хочеться. 
Саме для того, щоб у наших замовників складались тільки комфортні стосунки із власним житлом, ми вирішили розробляти дизайни інтер’єрів будинків, беручи за основу систему Васту. Що це таке та як така система впливає на внутрішні відчуття та сам дизайн-проєкт інтер’єру, розповімо в цій статті. 

Васту. Що це?

Васту - давнє індуїстське вчення про гармонію та комфорт будинку, інтер’єру та екстер’єру навколо будинку. Васту перекладається, як “середовище для життя” та є такою філософією про вплив оточуючого нас середовища на психологічне та ментальне здоров’я, добробут та розвиток. Тож, коли ми говоримо про Васту, ми говоримо про те, що той простір. у якому ми живемо, дуже впливає на наш настрій, психологічний стан, духовний та фізичний розвиток.

Замовити дизайн інтер’єру квартири по системі Васту

Слід зазначити, що така система створення дизайну інтер’єру квартири або ж будинка підходить для кожної людини, адже всі бажають відчувати позитив, комфорт та легкість у власній оселі. Що ж означає розробка дизайну інтер’єру по системі Васту та яким чином ми використовуємо її при роботі над дизайн-проєктами?

  1. Дуже важливо те, яку орієнтацію має будинок: сонце встає на сході, тож головний вхід у приміщення повинен бути розташований саме на цю сторону. Так за Васту йде асоціація з позитивом та початком нового.
  2. Васту будується на теорії п’яти елементів: вода, повітря, вогонь, земля та ефір. Для енергетичної рівноваги вони повинні бути збалансованими у просторі.
  3. Зонування в інтер’єрі відіграє важливу роль по Васту: всі приміщення (кухня, спальня, робочий кабінет тощо) повинні бути розташовані за правильними напрямками для того, щоб підтримувати у власників позитивну енергію.
  4. Кольори та матеріали, які дизайнер використовує при розробці дизайну інтер’єру, повинні відповідати основним п’яти елементам та бути максимально природніми. Саме так можна максимально досягти спокою та гармонійного стану. 
  5. Природне освітлення та вентиляція дуже сприяють гармонійним та позитивним відчуттям.
  6. 'Розташування не тільки самого будинку, а й меблів у ньому також дуже важливо. Наприклад, ліжко повинно стояти так, щоб голова була спрямована на схід або північ.
  7. Обирати кольори також важливо, орієнтуючись на їх вплив: більш спокійні сині та зелені, оранжевий такий, що визиває відчуття голоду, червоний - збуджує. 
  8. Декоративні елементи також важливо обирати такими, які відповідають п’яти елементам, тож вони повинні відображати духовні цінності та природу.

Замовити дизайн квартири за системою Васту у професійного дизайнера

Будинок або ж квартира, які розроблені за системою Васту, можуть зробити ваш простір таким, у який вам завжди хочеться повертатися. До того ж сучасний світ диктує такі умови, при яких більшість з нас проводить вдома не тільки вихідні та вечори, а ще й працює. Тож розпланувати житло таким чином, щоб і працювати, і відпочивати в ньому було гармонійно та комфортно, вдвічі важливіше. 
Наша студія не просто пропонує розробку такого дизайн-проєкту, наші спеціалісти детально вивчають особливості Васту і вже мають вдячних замовників, які через деякий час, вже встигли відчути ті зміни, які відбуваються, коли оселя створена саме за правилам цього індуїстського вчення.