Як підготуватися до зустрічі з дизайнером інтер’єру

дизайн іньер'єру Ліьвів

Здавалося, що може бути легше, ніж зустрітися з дизайнером, щоб проговорити основні моменти майбутніх послуг з дизайну інтер’єру у Львові або іншому місті нашої країни? Але як і в будь-якому процесі, перша зустріч дуже важлива і до неї варто підготуватись. 
Про основні моменти, які треба врахувати при виборі студії дизайну інтер’єру у Львові, які питання слід обговорити та на що варто звернути увагу ми поспілкувались з керівником Студії дизайна Андрія Гординського. 


- Андрію, вітаю. Тож, давайте почнемо з  самого початку. Що відбувається після того, як вам телефонує потенційний замовник?
-Вітаю. Після того, як ми отримуємо дзвінок та розуміємо, що людина дійсно зацікавлена та хоче замовити дизайн інтер’єру і потребує нашої професійної підтримки, домовляємось про зустріч. Правильно, якщо така зустріч відбудеться саме у тому приміщенні, де планується ремонт, але можливі варіанти. До речі, такі зустрічі проводжу власне я сам в будь-якому місті країні. Хоча зараз основний офіс нашої Студії працює у двох містах: Львові та Дніпрі, ми не прив’язані до нього та готові працювати по всій країні. 

- Що ви зі своєї сторони очікуєте почути від замовника на першій зустрічі? Що для вас важливо?
- Перша зустріч - це знайомство, після якого мені потрібно розуміти, як правильно розпланувати приміщення і в якому стилі працювати далі, готувати дизайн-проєкт, щоб майбутній простір був не тільки красивим, а ще й зручним, функціональним та актуальним протягом не одного року. Тому ми не тільки оглядаємо приміщення, робимо заміри, але й просто спілкуємось. Розмовляємо про все: тих, хто буде жити в цій квартирі, про інтереси, хоббі, роботу, якісь звички, звичайно ж, важливо розуміти, чи є діти, їх вік, чи працює людина вдома. Насправді перелік запитань завжди відкритий. І, часом, нескінченний. 

- Наскільки важливо замовнику чітко розуміти, в якому саме стилі він хоче робити ремонт? І взагалі, як правильно окреслити свої побажання в цьому напрямку?
- Звичайно, ідеально, коли людина точно розуміється на стилях дизайну і може чітко їх окреслити. Але зазвичай ми просто разом вирішуємо, який стиль більше до вподоби. Часто замовник показує ті варіанти ремонту, які знайшов в інтернеті або ж у мене в портфоліо

- Які ще моменти ви зачіпаєте протягом першої розмови?
Вже на цьому етапі ми обговорюємо і питання того, де та які меблі варто поставити, як зонувати приміщення, як буде виглядати ванна кімната: поставимо душову кабінку або ж власне ванну, або ж і одне, і друге. Якою має бути дитяча кімната, наприклад. Тобто всі ці питання важливі для того, щоб я мав змогу почати роботу і на основі всієї зібраної інформації працювати над дизайн-проєктом інтер'єру. До речі, нагадаю, що дизайн-проєкт приміщення у Львові, Києві або ж іншому місті включає кілька частин: це і розробка планіровочного рішення, і технічний дизайн, і 3d візуалізація. Завдяки цьому ми маємо можливість максимально швидко та якісно, з додержанням бюджету та термінів надати послугу з дизайну інтер’єру та почати саме ремонтні роботи.  

- Андрію, тож наприкінці нашої бесіди, які ваші поради майбутнім замовникам: як варто підготуватись до зустрічі з вами, яку інформацію обов’язково мати з собою?
- Особливих порад я не маю. Але, звичайно, важливо, щоб людина була готова максимально повно розповісти і свої побажання стосовно майбутнього вигляду квартири, і поділитися подробицями того, який дизайн квартири хочеться отримати, що подобається особливо. 
Також замовник повинен чітко розуміти свій бюджет, адже згідно йому ми готуємо дизайн-проєкт і гарантуємо, що зробимо всі роботи, не виходячи за його межі.